Če bi znali prisluhniti SMS – Zelenim do sodnega procesa ne bi niti prišlo

SMS – Zeleni oziroma Stranka Mladih Slovenije, kot smo se imenovali, ko smo bili med leti 2000 in 2004 tudi parlamentarna stranka, smo bili takrat edina parlamentarna stranka, ki je nasprotovala vstopu Slovenije v NATO.

Edini smo se zavedali tako finančnih posledic, kot predvsem nevarnosti, katerim bomo primorani izpostavljati slovenske vojakinje in vojake nevarnostim v tujih vojnah. Predvsem pa smo imeli edini zgodovinski spomin, ki je segal do osamosvojitvene vojne, kjer so prav ZDA in vidne članice NATO-a, kot na primer Italija, ostro nasprotovali samostojni Sloveniji.

Ne glede na neenakomerno zastopanost nasprotnikov in privržencev članstva Slovenije v NATO-u moramo spoštovati pravno državo in tako tudi rezultat referenduma o članstvu v NATO-u.

A vrnimo se k naslovu tega razmišljanja. Danes se vsi sprašujemo, ali je Janez Janša kriv ali ne v procesu “Patria”, nihče pa ne polemizira, kdo je kriv, da smo se sploh odločili za nakup dragih oklepnikov v višini četrt milijarde evrov, ki jih več kot očitno ne potrebujemo. To dejstvo lahko podkrepim s tem, da se je brez vsake obrazložitve število naročenih vozil zmanjšalo s 135 na 44 in še ta bomo vrnili na podlagi protikorupcijske klavzule, če bo sodba prvostopenjskega sodišča postala pravnomočna.

V Stranki mladih – Zelenih Evrope zato predlagamo aktualni vladi, da se osredotoči predvsem na notranje probleme in namesto v oboroževanje vlaga v ustvarjanje novih in kvalitetnih delovnih mest za premnoge mlade brez službe ter ustavimo beg možganov v tujino. Če tega ne bomo storili in raje še naprej vlagali v oboroževanje in postavljali obveznosti do NATO-a pred obveznosti do lastnega naroda, bodo oklepniki lahko služili le za posredovanje na protestih proti lastnim državljanom; proti tistim, na katere smo pozabljali, ko smo izpolnjevali obveze do NATO-a, podarjali stotine milijonov Grčiji in reševali tajkunske kredite z dokapitalizacijo bank.

Zato priporočilo izvoljenim poslankam in poslancem: Začnite poslušati ljudi in svoje delo usmerite v reševanje notranjih težav, ki se kopičijo in se ne bodo rešile same!

Igor JURIŠIČ, predsednik Stranke mladih – Zelenih Evrope Maribor, 6. rožnik 2013

  • Share/Bookmark

En odgovor v “SMS – Zeleni o obsodbi Janeza Janše”

  1. pohajalka pravi:

    Tehtni predlogi. Kako, da se nihče ne domisli ustanoviti nekaj podobnega, kot je tretji blok, bivši neuvrščeni? Saj se vse ponavlja, le generacije se menjajo. lp

Komentiraj


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !